10 alat Blogging yang akan terus meningkatkan lalu lintas laman web blog anda

10 alat Blogging yang akan terus meningkatkan lalu lintas laman web blog anda
10 alat Blogging yang akan terus meningkatkan lalu lintas laman web blog anda
10 alat Blogging yang akan terus meningkatkan lalu lintas laman web blog anda

Memulakan blog adalah kerja keras, & mempromosikan untuk mengembangkan blog adalah sama rumit untuk setiap blogger newbie. Blogging boleh menguntungkan & mudah diuruskan jika anda boleh mencari alat blogging terbaik.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan alat blogging yang tepat untuk pemula yang pastinya akan meningkatkan kreativiti penulisan, pemasaran, penciptaan kandungan & SEO.

Di web, terdapat beberapa alat blogging percuma & premium, tetapi setiap alat blogging premium tidak boleh terjangkau. Jadi mencari alat blogging percuma terbaik untuk menguruskan blog anda dari menulis kandungan ramah SEO ke promosi blog adalah tugas penting dalam blog.

 
Semua alat blogging terbaik yang disenaraikan di sini adalah untuk kedua-dua pemula & profesional. Dengan alat & widget blog percuma ini, anda dapat meningkatkan kualiti blog serta meningkatkan trafik blog.

  1. Tatabahasa

Alat Menyemak Tatabahasa untuk blogger
“Kandungan adalah Raja,” sebagai blogger; kami harus memastikan bahawa pembacaan Kandungan mestilah mesra pembaca tanpa sebarang kesilapan tatabahasa.

Grammarly adalah alat pemeriksaan tatabahasa percuma yang boleh ditambah sebagai pelanjutan pada penyemak imbas anda yang memeriksa kesilapan tatabahasa dalam kandungan anda dan membantu untuk meningkatkan kualiti kandungan anda dengan mencadangkan pembetulan.

Grammarly berfungsi pada setiap platform blog & hampir semua bidang input teks biasa pelayar anda.

Sokongan Menulis Grammarly
Grammarly adalah alat pemeriksaan tatabahasa percuma yang mesra pengguna untuk blogger untuk mencipta kandungan berkualiti.

  1. Foto Stok Percuma

Kandungan Visual adalah alat yang berguna yang boleh membawa blog anda ke peringkat seterusnya. Sebuah blog dengan imej yang menakjubkan lebih dioptimumkan & membantu untuk menghasilkan minat dalam kandungan anda.

Menambah imej di blog menggalakkan minat & perkongsian media sosial. Blog yang mempunyai maklumat grafik yang menakjubkan dapat menjana lebih banyak kesan pada Pinterest juga.

 
Imej juga meningkatkan SEO anda, sementara anda mencipta kandungan baru, maka anda mesti memilih beberapa kata kunci yang ditargetkan. Dengan meletakkan kata kunci yang disasarkan pada Tajuk, teks Alt & Keterangan untuk imej yang anda boleh memandu lalu lintas blog dari Google & Pinterest.

imej saham percuma untuk blogging
Pixabay & Peksel adalah dua laman web yang cemerlang dengan berjuta-juta imej saham percuma yang dikongsi oleh jurugambar berbakat.

Anda boleh mencari teknologi yang paling menakjubkan, Blogging, Keselamatan, kertas dinding HD, Microsoft, dan imej yang berkaitan dengan Android. Semua foto adalah percuma untuk kegunaan peribadi & komersil.

Tapak untuk Imej Pegangan Percuma:

 
Stocksnap.io
Unsplash
Burst
Reshot
FoodiesFeed
Freeography
Freestocks.org
Picografi
Saham MMT
Picjumbo
Kaboom Pics
Foto Skitter
Kehidupan Pix
Visual Sedikit
New Old Stock

  1. Alat Penyelidikan Kata Kunci

Pengoptimuman Enjin Carian adalah mengenai pengoptimalan blog anda dengan pautan Inbound atau Outbound, Tags, Backlink, & Keyword Optimized.

Kata kunci adalah frasa yang membantu anda menduduki tempat pertama di enjin carian. Untuk memacu lalu lintas organik, anda mesti mengetahui Penyelidikan & Penempatan Kata Kunci.

 
Penyelidikan & Analisis Kata Kunci adalah tugas yang paling penting dalam blog. Anda perlu meneliti kata kunci yang disasarkan dengan persaingan yang rendah dan mempunyai C.P.C (Cost-per-Click) yang baik pada Adsense juga.

Menemukan kata kunci yang mudah berpangkat dengan persaingan yang rendah jauh lebih baik dengan 3 Alat Penyelidikan Kata Kunci ini.

Kata kunci Di mana-mana:

Kata kunci di mana-mana adalah alternatif terbaik untuk Google Keyword Planner. Kata kunci di mana-mana adalah sambungan kata kunci penyelidikan & analisis kata kunci percuma.

alat blog percuma untuk penyelidikan kata kunci
Bahagian terbaik dari alat blogging percuma ini untuk penyelidikan kata kunci ialah ia menunjukkan Volume Carian Kata Kunci Google, data biaya per klik & persaingan kata kunci.

Ubersuggest Penyelidikan Kata Kunci:

uber saran perangkaan alat blog penyelidikan
Ubersuggest adalah alat blogging terbaik yang saya suka digunakan dalam hari blog saya untuk penyelidikan kata kunci. Dengan Ubersuggest anda boleh menemui kata kunci & frasa berkaitan dengan Volume Cari, Kesukaran SEO, Kesukaran Dibayar, & biaya per klik.

  1. Yoast SEO: Alat Blogging Percuma

yoastSEO alat blog terbaik untuk WP Blogger
Blog WordPress & Yoast SEO adalah dua bahagian duit syiling. Untuk blog WordPress, plugin Yoast SEO adalah alat blogging terbaik yang meningkatkan faktor SEO anda.

Dengan Yoast SEO anda boleh menetapkan Title, Meta Description, & Slug. Dengan menambahkan kata kunci fokus, anda boleh mengoptimumkan Judul, URL & Keterangan Cari. Ia memberikan idea-idea tentang tempat untuk meletakkan kata kunci & bagaimana untuk mengoptimumkan Tajuk & Keterangan Meta Mencari panjang.

  1. Alat Webmaster

Enjin carian seperti Google, Bing, Yandex mempunyai alat webmasternya. Alat blog ini membantu dalam memeriksa indeks laman web & pengoptimuman penglihatan. Alat webmaster membolehkan anda mengawal pautan & bot enjin carian.

 
Konsol Cari Google:

Konsol carian Google adalah alat webmaster percuma Google. Alat webmaster Google menyediakan pelbagai data mengenai pengindeksan & merangkak juga, kedudukan kata kunci.

Dengan konsol carian Google, anda boleh menyemak prestasi blog anda dengan jumlah klik organik, tera keseluruhan, purata CTR, & kedudukan purata.

Konsol carian Google memperlihatkan jumlah pautan dalaman & luaran dan tapak pautan utama. Anda juga boleh menolak pautan balik buruk dengan alat Google Disavow.

Alat Webmaster Bing:

Alat webmaster Bing adalah alat webmaster terbaik yang disediakan oleh Enjin Carian Bing Microsoft. Alat blog percuma ini menyediakan kemudahan untuk menambah tapak web untuk merangkak & mengindeks.

Alat blog webmaster Bing
Bing membentangkan maklumat tentang domain anda dengan klik dari carian, muncul dalam carian, halaman merangkak, ralat merangkak & status diindeks laman.

Dengan mengkonfigurasikan tapak anda di webmaster Bing, anda boleh:

mengemukakan Peta Laman,
mengemukakan URL dengan penyasaran geo,
mengabaikan parameter URL,
kawalan merangkak,
pautan dalam,
blok URL, dan
menolak pautan buruk.
Juruweb web Bing menunjukkan laporan tentang lalu lintas halaman, laporan SEO, pautan masuk, & maklumat merangkak.

  1. Google Analytics

Google Analytics adalah alat blogging percuma kardinal yang disediakan oleh Google yang mengukur kadar bouncing, sesi & menyediakan g aktif

status pengguna raphical di blog anda.

Alat blog analitik Google
Dengan bantuan Google Analitis, anda boleh mencari halaman prestasi terbaik & terburuk dengan nilai halaman & pandangan laman mereka. Ia juga menunjukkan di mana pengguna anda dari, pengguna mengikut waktu, sesi oleh peranti & sesi mengikut negara.

Google Analytics menyediakan status aktif dengan bilangan pengguna aktif yang membaca blog anda dengan medium lokasi, peranti, & trafik mereka.

  1. Alat pemasaran e-mel

Dengan pemasaran E-mel, anda boleh meningkatkan blog anda dengan menghantar e-mel mengenai pos blog baru atau maklumat mengenai tawaran & perkhidmatan baru kepada pengikut anda.

Anda boleh mempromosikan blog anda dengan pemasaran e-mel, tetapi anda perlu tahu strategi E-mel supaya anda dapat mengembangkan senarai Email & dobel kadar terbuka E-mel anda.

Untuk mengumpul pelanggan E-mel, saya cadangkan anda menggunakan HelloBar. HelloBar adalah alat blog percuma yang boleh anda gunakan untuk menukar pengunjung anda ke pelanggan atau pelanggan. Dengan memaparkan kotak munculan, anda boleh meminta pelawat anda untuk melanggan & ini adalah bagaimana anda boleh mengembangkan senarai e-mel anda.

Alat Pemasaran E-mel Terbaik:

MailChimp
Sendgrid
Mailpoet
Pembina Senarai Sumo
Baca >> Dapatkan Backlink Percuma dari Blog DA Berkumpul Tinggi

  1. Alat Analyzer Headline

Penganalisis tajuk adalah alat yang boleh digunakan untuk menulis tajuk utama yang mendorong trafik, saham sosial, & hasil carian. Penganalisis tajuk oleh CoSchedule adalah alat blogging terbaik untuk menganalisis & mengoptimumkan tajuk utama.

Alat Analyzer Headline untuk blogger
Penganalisis tajuk mula menganalisis tajuk utama & menunjukkan struktur, tatabahasa, & kebolehbacaan keterangan anda. Alat ini juga meneliti panjang tajuk anda bersama dengan sentimen, emosi & kuasa mereka.

  1. Sumpah Suku

Pinterest adalah media sosial yang sangat baik untuk berkongsi jawatan dengan imej yang menakjubkan. Kebanyakan blogger lebih suka menggunakan Pinterest daripada menggunakan Facebook, Twitter, kerana Pinterest menjana lima kali lebih banyak wang per klik daripada Twitter & 28% lebih daripada Facebook.

alat suku kata tailwind untuk trafik Pinterest
Dengan Tailwind Tribes anda boleh meningkatkan lalu lintas dari Pinterest. Tailwind Tribe adalah alat pengurusan media sosial terbaik untuk blogger untuk bekerjasama dengan pengguna Pinterest lain dalam suku (“seperti papan kumpulan Pinterest”).

Untuk meningkatkan lalu lintas dari Pinterest, anda perlu mengoptimumkan Pinterest dengan cara berikut:

 
Tukar ke dalam Akaun Perniagaan Pinterest
Buat papan Blog
Tambah Imej Menakjubkan & Maklumat grafik
Penyelidikan Kata Kunci Pinterest
Terlibat pada Pinterest
Optimalkan nama Lembaga & tajuk dan perihalan Pin dengan kata kunci
Sertai puak yang popular
Tambah widget “Pin itu” pada blog anda
Buat Pin baharu untuk jawatan lama agar blog anda tetap hidup
Buat berbilang Pins untuk satu pos dengan foto yang menakjubkan

  1. Alat Pengewangan Blog

Adakah anda berminat untuk membuat blog anda lebih menguntungkan?

Jika blog anda mendapat trafik yang disasarkan & mendapat pandangan halaman yang baik, maka sudah tiba masanya untuk mengewangkan blog anda untuk menghasilkan pendapatan dari blogging.

AdSense:

Adsense adalah program pengewangan blog Google yang membayar biaya per klik yang tinggi. Dengan Google Adsense, anda boleh mengewangkan blog anda dengan meletakkan Iklan Pautan, Iklan Teks, Iklan Paparan, Iklan Dalam & Artikel dalam iklan.

Untuk mendapatkan Kelulusan Adsense di Blog anda, anda mesti mempertimbangkan perkara berikut:

Kandungan unik
Minimum 50 hingga 100 paparan halaman harian
Blog yang dikembangkan sepenuhnya
Reka bentuk responsif
Tiada kandungan dewasa
Domain peringkat tertinggi
Dasar Privasi, Perihal, Halaman kenalan
Chitika:

Chitika adalah alternatif terbaik Google Adsense yang mempunyai iklan CPM & kualiti tinggi. Untuk mengewangkan blog dengan Chitika tidak perlu mempertimbangkan jumlah lalu lintas & saiz laman web.

Alternatif lain yang lebih tinggi membayar Google Adsense:

Media.net
Adbuff
PopAds
InfoLinks
RevContent
Amazon Associates
Adsterra

 
Pemasaran Affiliate Untuk Blogger:

Untuk membuat Money Blogging Adsense dan Rangkaian Pengiklanan tidak hanya mencukupi. Mula membuat wang dari blog anda dengan Program Pemasaran Affiliate teratas untuk Blogger yang membayar kadar komisen yang tinggi setiap jualan.

 
MaxBounty
ShareASale
HostGator
Affiliate BlueHost
Program Gabungan CJ
Bundle Ultimate
FlexOffers
Amazon Associates
Pasar Kreatif
VigLink
Kesimpulannya

Kini mari kita mula mengoptimumkan blog anda, menulis kandungan yang mesra pembaca, mengoptimumkan tajuk utama, mempromosikan & mengarahkan lalu lintas dari Pinterest ke blog dengan bantuan 10 alat terbaik untuk blogging.

Mula menghasilkan pendapatan dari blogging dengan mengewangkan trafik blog anda dengan rangkaian Iklan yang mahal.

Di samping alat blog ini, terdapat blogging & alat SEO yang berbeza, teknik untuk blogging profesional, taktik bangunan pautan & sumber lain yang perlu anda gunakan.

Haseeb12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *