Cara Semak Ketersediaan Nama Domain (Alat Carian Domain Mudah)

Cara Semak Ketersediaan Nama Domain (Alat Carian Domain Mudah)
Cara Semak Ketersediaan Nama Domain (Alat Carian Domain Mudah)
Cara Semak Ketersediaan Nama Domain (Alat Carian Domain Mudah)

Memilih nama domain boleh menjadi sangat menggalakkan kerana pertama anda perlu membuat idea, dan kemudian anda perlu menyemak ketersediaan nama domain.
Oleh kerana banyak domain yang baik telah diambil, sering pemula merasa terjebak.
Bukankah lebih bagus jika anda boleh menyemak ketersediaan nama domain lebih cepat dan juga mencari idea baru semasa anda melakukannya?
Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyemak ketersediaan nama domain dengan beberapa alat carian domain paling mudah.
Memeriksa ketersediaan nama domain menggunakan alat carian domain

  1. Domain.com

Domain.com
Domain.com adalah salah satu pendaftar domain terbaik di pasaran. Mereka menawarkan pelbagai sambungan domain pada kadar diskaun, dan mempunyai alat pengurusan domain terbaik untuk pemula.
Yang paling penting, mereka mempunyai alat carian domain kuat yang mari kita semak ketersediaan nama domain dengan cepat. Cuma pergi ke laman web mereka dan masukkan kata kunci atau frasa yang anda inginkan.
Semak ketersediaan domain di Domain.com
Domain.com akan menunjukkan jika domain tersedia untuk pendaftaran. Jika demikian, maka tahniah anda boleh teruskan dan dapatkan segera didaftarkan. Bonus: gunakan kod kupon Domain.com kami untuk mendapatkan diskaun tambahan.
Domain tersedia
Sekiranya domain yang anda cari tidak tersedia, maka ia akan menunjukkan gabungan yang berbeza untuk membantu anda membuat idea dan membuat idea yang unik.
Sebaik sahaja anda telah menemui nama domain, anda boleh menambahnya ke keranjang dan klik pada butang ‘Teruskan’ untuk mendaftarkannya.
Teruskan pendaftaran
Pada skrin seterusnya, masukkan maklumat pengebilan dan pembayaran anda untuk menyelesaikan pembelian.
Teruskan ke pembayaran

  1. Nameboy

Nameboy Best Domain dan Blog Generator Nama
Nameboy adalah salah satu alat penjana nama tertua dan paling dipercayai di pasaran.
Jika anda ingin cepat menghasilkan puluhan idea nama domain, maka anda boleh menggunakan alat ini. Cukup masukkan kata kunci atau frasa yang anda inginkan dan ia menghasilkan senarai nama domain untuk dipilih.
Anda boleh mengklik mana-mana nama domain untuk melihat butiran dan mendaftarkan nama domain. Kelemahannya ialah ia tidak menunjukkan kepada anda ketersediaan nama domain dengan segera.

  1. IsItWP

IsItWP Domain Generator
IsItWP menawarkan sekumpulan alat berguna seperti pengimbas keselamatan WordPress, pemeriksa uptime laman web, penjana kata laluan, dan penjana domain yang kuat.
Penjana domain membolehkan anda mencari nama domain dengan memasukkan kata kunci atau frasa sahaja. Ia kemudian mencipta beberapa nama domain yang berlainan.
Ini memberi anda satu pilihan yang boleh dilakukan. Walau bagaimanapun, anda perlu mengklik butang butiran pandangan untuk benar-benar mendaftar atau menyemak ketersediaan nama domain.

  1. Blog Tyrant

Blog Tyrant
Blog Tyrant adalah laman sumber blog popular dengan beberapa alat percuma termasuk penjana nama domain.
Ia membantu anda mencari idea domain untuk kata kunci atau frasa yang anda pilih. Anda boleh mengklik pada nama domain untuk melihat lebih banyak butiran atau cuba kombinasi kata kunci yang lain untuk mendapatkan lebih banyak cadangan nama domain.

  1. Bluehost

Bluehost
Bluehost adalah salah satu syarikat hosting web terbesar di dunia. Jika anda ingin membuat laman web dengan segera, maka pemeriksa ketersediaan domain mereka akan menjadi pilihan yang baik untuk anda.
Mereka menawarkan pengguna WPBeginner nama domain percuma dan diskaun yang murah hati pada hosting WordPress. Pada dasarnya, anda boleh memulakan blog atau laman web untuk $ 2.75 sebulan.
→ Klik di sini untuk Tuntut Tawaran Bluehost Ini ←
Anda hanya boleh melawat laman web mereka dan klik butang permulaan. Selepas itu, anda akan diminta untuk memilih rancangan.
Pilih pelan
Pada skrin seterusnya, anda akan diminta untuk memilih nama domain. Masukkan nama domain atau kata kunci anda yang dikehendaki untuk menyemak ketersediaan.
Pemeriksa domain Bluehost
Jika nama domain pilihan anda tidak tersedia, maka ia akan menunjukkan beberapa cadangan untuk dipilih atau mencari nama domain yang lain.
Sebaik sahaja anda telah menemui nama domain yang anda suka, maka anda boleh terus maju dan menyelesaikan pembelian.

  1. GoDaddy

GoDaddy
GoDaddy adalah salah satu syarikat nama domain terbesar di pasaran. Anda boleh menggunakan laman web mereka untuk mencari ketersediaan nama domain juga.
Walau bagaimanapun, cadangan mereka biasanya termasuk tanda hubung, sambungan domain kurang dikenali dan tidak biasa, atau nama domain premium yang tersedia untuk harga yang lebih tinggi.
Terdapat banyak alternatif GoDaddy yang sangat baik yang lebih murah dan lebih dipercayai.
Bagaimana Pilih Nama Domain Perfect?

Ramai pemula merasa sukar untuk mencari nama domain yang sempurna. Lebih daripada 350 juta nama domain telah didaftarkan, dan rasanya semua yang baik telah diambil.
Jika nama domain yang anda mahukan tidak tersedia, maka anda perlu mendapatkan kreatif. Berikut adalah beberapa petua cepat yang akan membantu anda mencari nama domain yang sempurna untuk tapak web anda.
Stick dengan nama domain .com dan jangan pilih pelanjutan domain baharu
Gunakan kata kunci yang berkaitan dengan perniagaan anda. Lihat panduan kami tentang cara melakukan penyelidikan kata kunci untuk mengetahui lebih lanjut.
Elakkan tanda zodiak dan nombor dalam nama domain. Mereka akan lebih sukar untuk mengeja dan mengucapkannya.
Pilih nama domain yang mudah m

emorable, tidak memerlukan anda mengeja, dan mewakili jenama anda
Untuk petua yang lebih mendalam, lihat panduan lengkap kami tentang cara memilih nama domain terbaik.
Saya Telah Menemui Nama Domain, Sekarang Apa?

Anda perlu bertindak pantas dan mendaftar nama domain itu.
Beribu-ribu nama domain baru didaftarkan setiap hari. Nama domain adalah perniagaan yang menguntungkan dan orang sentiasa mencari nama domain yang baik untuk mendaftar dan kemudian menjual semula tawaran yang lebih baik.
Jika idea nama domain anda bagus, maka ada kemungkinan besar ia tidak akan tersedia untuk jangka masa yang panjang. Anda perlu teruskan dan mendaftarkan nama domain anda.
Adakah saya memerlukan sebuah laman web untuk mendapatkan nama domain?

Tidak, awak tidak.
Anda boleh mendaftarkan nama domain tanpa membuat laman web. Untuk memahami bagaimana kedua perkara ini berkaitan, lihat panduan kami mengenai perbezaan antara nama domain dan web hosting.
Untuk membuat laman web, anda perlu mendaftar dengan syarikat hosting. Di sinilah anda akan menyimpan fail laman web anda.
Nama domain dijual oleh pendaftar nama domain. Ini adalah syarikat yang dilesenkan oleh ICANN (sebuah badan antarabangsa yang menguruskan nama domain di seluruh dunia) untuk mendaftarkan nama domain.
Untuk membuat laman web, anda memerlukan kedua-dua nama domain dan web hosting. Walau bagaimanapun, jika anda belum bersedia untuk membuat laman web, maka anda boleh mendaftar nama domain.
Ini akan memberi anda pemilikan nama domain itu untuk tempoh berlesen. Anda boleh membuat laman web atau memulakan kedai dalam talian kemudian apabila anda sudah bersedia.
Apakah Alat Terbaik untuk Semak Ketersediaan Nama Domain?

Kami mengesyorkan menggunakan Domain.com sebagai alat terbaik untuk menyemak ketersediaan nama domain.
Ia membolehkan anda dengan cepat melakukan penyelidikan nama domain anda. Anda boleh dengan serta-merta mendaftarkan nama domain tanpa melawat laman web pihak ketiga. Mereka juga menawarkan alat domain paling mudah dan kawasan pengurusan domain mudah.
Jika anda hanya ingin meneroka idea nama domain yang berlainan, maka Nameboy akan membantu anda serta-merta menghasilkan berpuluh-puluh nama domain menggunakan kata kunci atau nama perniagaan anda.
Kami berharap artikel ini membantu anda mempelajari bagaimana untuk memeriksa ketersediaan nama domain menggunakan alat carian domain yang lebih bijak. Anda juga mungkin mahu melihat idea perniagaan mudah dalam talian ini yang boleh anda mulakan dengan nama domain baru anda.

Haseeb12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *